Make your own free website on Tripod.com
Alles over onze dansgroep en over het Rolstoeldansen.
De "Flevo Country Dansers" zijn een onderdeel van de
"Stichting Rolstoeldansen Flevoland".

Een stichting die is ontstaan, door de behoefte aan een hobby, een uitlaatklep, en de wens te kunnen laten zien, dat gebruikers van een rolstoel gewone mensen zijn met een normale hobby.

5 Jaar geleden opgericht door Joke en Margriet.

Joke is een gediplomeerd lelares in Rolstoeldansen / Volksdansen M.B.V.O. / Ballroom dansen en uiteraard Country Line dansen.

Wilt U meer weten over Rolstoeldansen in het algemeen, of informatie over de mogelijkheden voor het uitoefenen van deze hobby, dubbelklik dan even op onderstaand danspaar.

U komt dan op de pagina van Rolstoeldansen Nederland, met diverse link's en adressen, omtrent opleiding en plaatsen waar U terecht kunt.


Of neem rechtstreeks contact op met Joke van Wees.
Tel: 0320 - 226146

Ook bleek na de oprichting van deze stichting, dat er een steeds grotere vraag was naar Country Line dansen in de Flevopolder, en dat is inmiddels uitgegroeid, tot een groep van ongeveer 400 mensen in Lelystad alleen al.

De lessen worden gegeven in buurthuizen, of in de woon omgeving van de 55+ dansers.

De groepen worden voor zover mogelijk naar leeftijd onderverdeeld waardoor zij nu bezig zijn met een jeugdgroep vanaf 8/9 jaar tot en met 16 jaar, en diverse Middle Age en Senioren groepen.

Al met al ca. 12 country groepen verdeeld over een week.